Терапія періорбітальної ділянки є однією з найбільш затребуваних, водночас і найскладнішою в плані вирішення завдань цієї зони.

Аанатомічні періорбітальної ділянки особливості роблять терапію більш чутливою і схильною до екзо- та ендогенних чинників, процесів фото- та хроностаріння.

Старіння шкіри навколо очей, так само як і шкіри обличчя, пов'язане зі зміною клітинної активності фібробластів і кератиноцитів, змінами в структурі позаклітинного матриксу.

Не залежно від складності процедури, з віком анатомічно спостерігається атрофія тканин, деформуються жирові пакети, послаблюється зв'язковий апарат, знижується м'язовий тонус.

Зазначені зміни зумовлюють появу "зморшок посмішки" в латеральній частині орбіти, стоншення епідермального і дермального шару провокує візуалізацію кругового м'яза ока і появу "темних кіл" навколо очей.

Найчастішими запитами від пацієнта і одночасно показаннями до терапії періорбітальної ділянки є:

  • Атонічна, стоншена шкіра;
  • Набряклість;
  • Темні кола;
  • Зморшки;
  • Зневодненість.

Досить часто зміни в періорбітальній ділянці можна спостерігати у досить молодих пацієнтів, що зумовлено як генетично детермінованими процесами, так і впливом зовнішніх чинників.

Ін'єкційна терапія

Ін'єкційний підхід грає ключову роль, адже саме завдяки інвазивним методам можна швидко й інтенсивно відновити клітинну активність періорбітальної ділянки, нормалізувати процеси синтезу колагену, еластину, гіалуронової кислоти. Найчіткішим механізмом дії щодо реструктуризації шкіри володіють препарати на основі пептидів, амінокислот, антиоксидантів, гіалуронової кислоти. Маючи рецепторний механізм дії, ці компоненти впливають строго в місці, де необхідні терапія та відновлення.

Препарат RRS® HA EYES від Skin Tech Pharma Group є максимально ефективним в корекції основних показань до терапії ділянки навколо очей. Містить гіалуронову кислоту 5 mg/ml та ревіталізуючий комплекс 27,3 mg/ml.

Особливо важливу роль в інгредієнтному складі препарату відіграє саме ревіталізувючий комплекс, що містить:

антиоксиданти: вітамін C, Naringin, Resveratrol, R-2 Viniferin, ε-Viniferin, R-Viniferin, Iso-ε-Viniferin;

флавоноїди: троксерутин, рутин, нарингін, гесперидин метилхалкон, гесперидин;

сапоніни: рускогенін, неорускогенін, есцин;

поліфеноли: R-2 вініферин, ε-вініферин, R-вініферин, ізо-ε-вініферин, ресвератрол, кумарин;

пептиди: DipeptideVW, Peptide Pal-GQPR;

мікроелемент: органічний кремній.


Апаратні процедури

При терапії, компоненти RRS® HA EYES діють на всі ланки патогенезу змін тканин у періорбітальній ділянці та демонструють ефективність у курсовій монотерапії. Варто відзначити, що поєднання з апаратними процедурами, значно підвищує ефективність останніх та суттєво зменшує ймовірність післяпроцедурних ускладнень.

Достатнє зволоження та протидія трансепідермальній втраті вологи, зміцнення тканин та їхнє ущільнення, зменшення набряків разом із покращенням мікроциркуляції, покращення стану судинного компонента для періорбітальної ділянки - все це є запорукою безпечних та якісних результатів подальших апаратних процедур на кшталт ультразвукового СМАС-ліфтингу, RF-ліфтингу та процедур із використанням лазерів.

Поєднання ін'єкційної терапії з використанням RRS® HA EYES та апаратних методів рекомендовано для корекції найпоширеніших показань роботи в зоні навколо очей як протоколи, що дають максимально безпечні й очікувані за ефективністю результати.

Механізми дії та впливу препарату при терапії періорбітальної ділянки доведені клінічними дослідженнями і мають об'єктивні та суб'єктивні оцінки щодо показників.