Фотостаріння шкіри – закономірний еволюційний процес, розвиток якого потенціюється різними агресивними чинниками, серед яких переважає і дає найзначніший вплив УФ-випромінювання.
Тому актуальними та ефективними є анті-ейдж програми, що враховують вираженість у пацієнта симптомів фотостаріння.
Розберемо класифікацію типів старіння розроблену професором дерматології Ричардом Глогау та дозволяє визначити ступінь клінічних проявів фотостаріння.

А також розглянемо препарати портфоліо Skin Tech Pharma Group, рекомендовані в якості профілактики та терапії погіршення якості шкіри та проявів фотостаріння, згідно кожного типу класифікації.

I тип фотостаріння за Глогау (вікова група 20-30 років)
Характеризується мінімальними проявами фотостаріння.
Рекомендовано догляд за типом шкіри, враховуючи індивідуальні особливості та щоденне використання фотозахисних засобів з градацією рівня фотозахисту залежно від сонячної активності.

Серед професійних процедур показані поверхневі пілінги, що делікатно очищають шкіру і мають м'яку стимулюючу дію.
На даному етапі важливе проведення методики біоревіталізації для оптимізації метаболічних та регенеративних механізмів епідермісу з метою підтримки власного потенціалу клітин.
А також достатнє зволоження шкіри для підтримання функціонально активного стану зовнішньо-клітинного матриксу.
Важливо: при індивідуальних проявах вираженого погіршення якості стану шкіри для відновлення та профілактики погіршення необхідні курсові процедури ревіталізантів та скін-ребілдерів Hyalift® 75 Pro та Long Lasting. Останній також скорегує можливі прояви дефіциту об’ємів тканин, та перші ознаки зморшок та заламів.

Рекомендовані препарати портфоліо: серія HYALIFT® 35, препарат RRS Eyes призначений для таргетної роботи з ділянкою навколо очей, софтволюмізант з ревіталізуючими властивостями Long Lasting.
Обов’язковим є застосування пілінгів. Рекомендованим є рідкокристалічний гель-пілінг рН2-3 Easy Droxy Versicolor.
За показаннями, при наявності гіперпігментації, до догляду включають професійну лінію пілінгів та космецевтики BENEBELLUM.
В якості домашнього догляду назначають професійний космецевтичний догляд Aesthetic Dermal за показаннями.

II тип фотостаріння (вікова група 30-40 років)
Антивікова програма розширюється, оскільки більш вираженими стають ознаки фотостаріння та прогресує розвиток статичних зморшок.

Пілінги проводяться на поверхневому та поверхнево-серединному рівнях, що дозволяють покращувати мікротекстуру та мікрорельєф шкіри, згладжувати дрібні та зменшувати глибокі зморшки.

Біоревіталізація показана курсами для покращення гідратації шкіри, підтримки та стимулювання обмінних та відновлювальних процесів на всіх рівнях шкіри.

Мезотерапія із ботулоподібними пептидами дозволить профілактувати мімічні, а також середнього ступеня виразності зморшки, покращити рельєф епідермісу.

Рекомендовано курсові процедури, направленні на ущільнення шкіри та зміцнення її тонусу.

Маст хев – процедури ревіталізації включають Hyalift® 75 Pro та Long Lasting скін-ребілдінгу курсами на протязі року.

При вираженій дегідратації, схильності до зниження тонусу тканин, а також при активній міміці рекомендуються процедури, що корегують проблемні зони, відновлюють дефіцити об’єму та пролонговано ревіталізують шкіру, запобігаючи посиленню проявів вікових змін. Включено протоколи терапії та профілактики гіперпігментації по показанням.
Окремий акцент – активний догляд за періорбітальною зоною.
Рекомендовано курсове застосування HYALIFT® 75 для відновлення та ресурсного збагаченння шкіри.
Препарати для зміцнення та ущільнення шкіри серії SILISORG.
Корекція статичних та мімічних зморшок з використанням SKIN RELAX WITH BoNtA 568.
Застосування терапії Long Lasting® з метою волюметричних корекцій, гармонізації обличчя та прологованої ревіталізації.
Обов’язковим є застосування препарата таргетного впливу на ділянку навколо очей портфоліо Skin Tech. За рахунок насиченого складу він діє як терапевтично, так і профілактуючи зміни цієї області.
Курсами в догляді мають бути присутні пілінги Easy TCA® та пілінг, BENEBELLUM за показаннями
В домашній догляд назначають професійну космецевтику Aesthetic Dermal.

III тип фотостаріння за Глогау (вік 50 років+)

Фотостаріння вимагає активніших методів корекції та профілактики.
Щоденний індивідуально підібраний догляд та використання SPF – засобів.

Основні методи терапії та корекції направлені на відновлення метаболічних процесів в шкірі, покращення якості та функціонально активного стану зовнішньо-клітинного матриксу, структурні та волюмізуючі корекції.

Враховуючи ступінь деградації різних шарів шкіри, при цьому типі старіння проводяться глибші пілінги.

Мезотерапія включає використання препаратів, спрямованих на усунення ендогенного дефіциту тих чи інших компонентів, а також стимуляцію синтетичної активності клітин.

Контурній корекції мають передувати процедури, які покращують щільність та якість тканин. За цих умов результати контурної корекції будуть більш контрольовані та пролонговані.

Рекомендовані препарати портфоліо:
Відновлення із Hyalift® 75 Pro.
Зміцнення шкіри із SILISORG, SILISORG TENSOR.
Відновлення рельєфу шкіри та зменшення виразності зморшок із SKIN RELAX WITH BoNtA 568®
Ін’єкційна терапія пігментації із WHITENING
Догляд із RRS EYES за періорбітальною ділянкою
Long Lasting® терапія проводиться для пролонгованої ревіталізації та відновлення втрачених об’ємів, за рахунок гібридних якостей препарату.
У догляді присутні пілінги Easy TCA® для реструктурізації, відновлення та ексфоліації шкіри та пілінг BENEBELLUM для лікування гіперпігментації.
В домашньому догляді включені професійні космецевтичні засоби Aesthetic Dermal.

IV тип фотостаріння (вік 60 років+)

Антивікова програма включає комбінування перерахованих методик, згідно з якими проводяться підготовчі, реабілітаційні та підтримуючі процедури.

Рекомендована пластична хірургія має проводитися виключно із попередньо проведеними курсовими процедурами покращення стану шкіри, збільшення її гідрорезерву, а також процедурами реабілітації у постопераційному періоді.

Саме такий підхід дозволить отримати пролонговані, безпечні результати високої ефективності.

Рекомендовані препарати портфоліо: Hyalift® 75 Pro, TENSOR LIFT, SKIN RELAX WITH BoNtA 568®, WHITENING, терапія Long Lasting.
Пілінги курсовими процедурами: Easy TCA®, Easy Phen та BENEBELLUM.
В догляді на постійній основі присутня професійна космецевтика Aesthetic Dermal.